2007. július 6, péntek, 10:16

Üdv mindenkinek!

Ugrás a kommentekhez

 

BA 869

Hát itt vagyok. Jelenleg éppen 30 000 láb, vagyis 9 144 méter magasan és 831 km/órával haladva, 1 329 km-re a célállomástól, vagyis Londontól. Damien, a kötelezően meleg steward (gondolom ez felvételi követelmény náluk) épp most szolgált ki kb másfél dl narancslével és talán 4 szem worcester szószos mogyoróval. Igazán fényűző. A fedélzetenAnnak is kell lennie, hiszen nem adom alább, Business Class-on utazom. Nem tudom mi késztette őket rá, hogy átültettek, én csak a beszállításnál értesültem róla, de nyilvánvalóan ők már régen tudták: nem tartozom a pór nép közé. Pfujj.
Örömöm amúgy nem tartott sokáig, mikor kerestem a helyem a gépen, csalódottan kellett látnom, hogy a jó kis ablak melletti ülésemet egy olyanra cserélték, ami nem is lehetne távolabb a valamirevaló kilátástól. Kb mintha kulcslyukon próbálnék gyönyörködni a panorámában. Lehangoló. Közvetlenül mellettem két középkorú üzletasszony ül, a szemük sem rebbent, amikor felszálláskor meredeken emelkedve a lélegzetelállító táj rohant el mellettünk/alattunk, úgy folytatták a fontos értekezésüket Comparsion Reportokról és egyéb effélékről, mintha egy irodaház kietlen tárgyalótermében lennének. Persze ők az ablak mellett ülnek. Mindegy. Talán századjára engem sem kötne le…

Most ide-oda rázkódik a gép, de senki nem kiabál, úgyhogy gondolom ez normális. Én is mosolyogva nézek szét. Most egy kis szünetet kell tartanom, megkezdték a főétkezés felszolgálását.

Hm. Azt kell mondjam elég ízletes volt, még ha amit gulyáslevesnek hívtak, annak semmi köze nem volt a gulyásleveshez, de egyáltalán a levesekhez sem. Volt viszont még penészes meg nem penészes sajt, Ez gulyásleves?!keksz, szőlő, finom kenyér, amihez eredeti angol vajat is adtak (azt eltettem, jó lesz még később a mézhez, amit Apától kaptam, egyenesen a méhészetéből). Ja, és volt nagyon finom valami, ami leginkább talán a túrókrémre emlékeztetett. Akárhogy is, nincs panasz. Azt, hogy szegény szerencsétlenek mit ettek ott hátul nem tudom, mivel Minket, az Elitet egy diszkrét függöny választ el tőlük. Jogos is, ki szeretné látni, ahogy csorgatják a nyálukat szegény párák.

Amúgy már csak 483 km Londonig, szóval közeledünk rendesen. Remélem azért ott jobb idő lesz, mint odakint jelenleg, a -41 fok nem túl baráti…

Múlt éjjel egy percet sem aludtam (akár most pótolhatnám is), nem csak az idegesség miatt, hanem azért is, mert nem volt időm, mindent az utolsó percre kellett hagyjak, mint rendesen. A délelőtt is a készülődéssel telt, azután pedig jött a nem túl vidám búcsú a családtól. Hiányozni fognak nagyon… Nóra kikísért a reptérre, sőt, mint a régi filmekben, nem csak az útlevélellenőrzésig, hanem egészen a beszállításig, ami nagyon jó volt. Nem túl nagy kedvem van most Londonhoz, de reméljük a legjobbakat… Ki tudja?

Most már másnap délelőtt negyed 12 van. Megérkeztem (úgy éjfél körül) a Youth Hostelbe, de erről majd később. Most megyek és keresek egy Tesco-t vagy valamit.

Hagyj üzenetet