2007. július 7, szombat, 23:59

07. 07. 07.

Ugrás a kommentekhez

City of London

Nehéz ügy, mindig ilyentájt jut időm írkálni ide, pedig még nem is dolgozok sehol. Tegnap ott fejeztem be, hogy elindultam a Caffé Nero-ból a felfedező utamra. Rengeteget mászkáltam mindenfelé: London Bridge, A London Eye mellettThe Tower, London Eye, Trafalgar Square, Big Ben, stb. (persze csak kívülről mindet, pl a London Eye-ra 15 Font lett volna a belépő). Bementem az első mobil- szolgáltatóhoz, aki az utamba akadt és vettem egy prepaid kártyát, úgyhogy ha nekem akarják adni a világ legjobb állását, az már nem lehet probléma, hogy elérjenek, minden akadály elhárult, hurrá.
Amúgy érdekes város. Nem tudom, hogy máshol természetes-e, hogy egy fazon Hitlernek maszkírozva, de hagyományos angol rendőr(bobby)-egyenruhában, balettszoknyával és gumicsizmával kiegészítve áll egy emelvényen és egy fehér baseball-ütővel hadonászik, aminek a belsejébe egy színes portörlő van rejtve. Nekem mindenesetre jobban tetszett aki mellette volt – a fickó Bob Marley klasszikusokat adott elő egy szál gitáron és nem rosszul.

Tegnap éjjel új társaság érkezett a szobánkba, egy iowai arc, Romney, aki angoltanárként dolgozik Csehországban, jött vele a menyasszonya is, Petra, aki nem rég lett jogász doktor és két tanítvány is, egy 18 éves lány, Martina és Peter, aki amúgy professzor egy cseh egyetemen és csak este találkoztam vele, mert a múzeumokat járta.
Sokat beszélgettem velük, főleg Romney-val, akinek a munkája a hobbija is, így bármi hülyeséget mondtam kijavított és el is magyarázott pár dolgot. Azért települt át amúgy Csehországba, mert úgy vette észre, hogy az USA egyre inkább rendőrállammá válik, a szabadságnak már csak az illúziója van meg, viszont egy olyan államban, ahol épp csak vége lett a rendőrállam-rendszernek, valószínűleg nem lesz megint az a közeljövőben, ráadásul a csehek voltak annyira civilizáltak, hogy vér nélkül osztották ketté az országukat. Érdekes fickó amúgy. Tele van pénzzel, van egy háza, amiben akár 20-an is ellakhatnának valahol vidéken Csehországban, de egy ősöreg Ladával jár és soha semmit nem vesz újonnan. Elmentem velük a Camden Town-nál levő piacra, ami a legnagyobb vagy a második legnagyobb Londonban és meghívtak egy kínai kifőzdébe. Rengetegen voltak, így mindig ültek mellénk mások is. Két lány otthagyta majdnem az összes ételt a tálcájukon, és amikor újak jöttek, hogy elférjünk beledobtam az egyiket a mellettem levő kukába. Kissé meglepett, ahogy felhördültek. Nem szereti vesztegetni az ételt, úgyhogy inkább megeszi, amit más otthagy (Afrikában éheznek, mondta). A másik tálcát még meg tudta menteni. Az új lány az asztalnál amikor ezt meglátta, alig tudott enni, fuldoklott a nevetéstől.
Ezért szeretem a youth hosteleket, igazán érdekes embereket lehet megismerni. Amúgy jó látni, hogy vannak, akik ennyire érzékenyek a társadalmi problémák iránt, mégha nem is fogom követni ebben például…

Hagyj üzenetet