2007. július 7, szombat, 1:06

London, első nap

Ugrás a kommentekhez

A határon

Tegnap este, mikor néhány tiszteletkör után megérkezett a gép a Heathrow 1-es termináljára még valami miatt vártunk az utashidaknál vagy egy fél órát. Az útlevél-ellenőrzésnél alig bírtam magammal és a szakmai érdeklődésemmel (na jó, ez egy kicsit túlzás). Pont olyan sorok voltak, mint nálunk szoktak lenni és nem hőzöngött miatta senki. Brit kolléga...Egy ázsiai fickót láttam, aki tévedésből az EU-s sorba állt be, el is hajtották rendesen. Fülkék nincsenek, csak pultok, és gyakorlatilag semmi látható technika. Amúgy nagyon gáz, ahogy az egész terminál kinéz, eléggé le van pukkanva, ráadásul a csomagokra újabb 50 percet kellett várni. Ezután a metrózás következett, nettó másfél óra. Hihetetlen távolságok vannak. Éjfél is elmúlt, mire a youth hostel-be értem, és fél 1 is volt már, mire sikerült előkeríteni az embert, aki megmondta hol az ágyam. Kb 40 óra ébrenlét után nem volt nehéz álomba merülnöm.

Reggel egy fantasztikusan jól eső zuhany után becsekkoltam és interneteztemA szállásom kicsit, felvettem a kapcsolatot az otthoniakkal, majd szétnéztem a környéken. Egy közértben vettem egy dobozos Dr. Pepper-t és egy csokis táskát, és azt kívántam, hogy bár igennel válaszolhatnék, amikor a lány a pénztárnál megkérdezte, hogy fotós vagyok-e.

Irány a metró, 2 és fél Fontért bejöttem a központba (London Bridge Station). Pár perces séta után beleakadtam agy Caffé Nero-ba és engedtem a csábításnak. Kellemes hely, a Cappuccinóm már régen elfogyott, de senkit nem zavar, hogy az egyik sarokban elvagyok a laptopommal. Ilyen helyen akár még dolgoznék is…

Csak néhány kép, a hangulat kedvéért

Kívülről

Éjjel 2 óra van, üldögélek a London Backpackers “konyhájában”, ami tulajdonképpen a youth hostel közösségi helyisége TV-vel, kanapékkal, társasjátékokkal, üdítőautomatával, meg persze egy tényleges konyharésszel is, és egy lengyel Coca-Colát iszogatok, amit a sarki boltban vettem akciósan 99 Pennyért (a brit vagy 30-cal többe került volna). Kissé elfáradtam már, úgyhogy azt hiszem lefekszem és a nap további részéről holnap írok majd.

 

Hagyj üzenetet