2007. július 8, vasárnap, 23:49

Vasárnap Londonban

Ugrás a kommentekhez

A klasszikus Londoni Taxi

Nem valami jó híreket hallok. Azok is küszködnek ilyentájt a munkatalálással, akik már régóta itt vannak és tapasztaltak. Most jött ki a főiskolákról rengeteg diák, akik mást sem szeretnének, mint annyi pénzt összegyüjteni a szünet alatt, amennyit csak tudnak. Hát mindegy, holnap én is beállok a sorba. Majd meglátjuk mire jutok.

Amúgy ma nem történt semmi különös. Reggel elbúcsúztam Romney-tól és a többiektől, azután bementem a belvárosba és bóklásztam mindenfelé. Így beleakadtam ezúttal a Buckingham Palotába:

Buckingham Palota

Egy térdigérő szakállú bicajozó emberbe:

Fő az egészség!

A St James parkban pihengetőkbe:

St James Park

Londoni szocreálba (ez azért sokkolt):

Gyönyörű...

És a Piccadilly Circus-ba (a cicus csak utalás a “circular open space at a street junction”-ra, szal nem kell artistákra számítani):

A Piccadilly Circus

Persze ahol elég ember összegyűlik, biztos akad köztük egy artista is…

Megtaláltad?

A délutánom nagyrésze meg azzal telt, hogy kerestem egy youth hostelt, amit még Romney ajánlott e helyett, de a papírt a címével elfelejtettem magammal vinni, így csak a nevét tudtam: Journey’s Elephants & Castle és hogy a Northern metróvonal Elephants & Castle megállójának közelében van. Na hát erről nincs kép, mert persze végül nem találtam meg, ráadásul hiába kérdeztem bárkit is, mivel még csak kevesebb, mint egy hónapja nyitott, szóval alig tudja pár ember, hogy a világon van és azok pedig pont nem azok, mint akiket megkérdeztem.

A youth hostelekkel ma amúgy is csak a baj van, a 6 ágyas szobából át kellett költözzek egy 13 ágyasba, pedig a 6 ágyasat fizettem ki. Grrr…! Ezt azért nem fogom szó nélkül hagyni. Eddig sem hagytam volna, csak kicsit későn jutott eszembe, hogy hé, én a hatágyasért fizettem!

Ennyi kárpótlásom maradt csak, mikor visszaértem a szállóra:

Szivárvány!!!

És akkor közkívánatra egy kép rólam, ahogy elmegy mögöttem egy tipikus londoni piros emeletes busz. Hurrá, hurrá.

:-)

Hagyj üzenetet