2008. január 21, hétfő, 19:18

Még élek! :)

Ugrás a kommentekhez

Sétálás közben...

Néhány napja nem írtam semmit, mivel érdemleges dolgok nem igazán történtek. 3 nap után átköltöztem a kétágyas szobából az egy emelettel feljebb lévő egyágyasba, ami minőségi cserének bizonyult – olyan extrák tartoznak ahhoz a szobához (a még fantasztikusabb panorámán kívül), mint szék, meg éjjeli szekrény, ami asztalkaként üzemelt nálam.

A luxus magas foka

3 napot fizettem ki, majd mivel továbbra sem lett szobám vagy annyi pénzem, hogy inkább a The Ritz-ben szálljak meg, újabb egy napot (több nem volt lehetséges, mert már le volt foglalva – csak kétágyasban 45 Fontért, ami már kifizethetetlen nekem). Mondta a csaj, hogy át kéne költözzek másik szobába. Mire én, hogy biztos-e benne, mert eléggé megkedveltem már azt a szobát. Győzött a személyes vonzerőm és maradhattam. Így is vagy másfél órát késtem ma a kiköltözéssel, mire összeszedtem és visszagyömöszöltem a bőröndbe a dolgaim, jó, hogy nem kellett kétszer (illetve már háromszor) eljátszani.
Nekem bármelyik ablak megfelelne!

Kivételesen süt a napAmúgy még nyári ittlétem alatt az amerikai ürge, Romney mondta, hogy az ázsiaiak által üzemeltetett youth hostelek elég trék, (az is az volt, amiben épp mind a ketten megszálltunk akkor), de nem hittem neki, mivel nem nagyon szeretek általánosítani egy tapasztalat alapján. Hát most egy újabb megerősítést nyert a dolog…

Bátyám unszolására regisztráltam a CouchSurfing.com-on, amin utazók találhatnak ingyen szállást magánlakásokban – cserében felajánlják hasonló célokra a saját kérójukat, mindenféle kötelezettség nélkül (tehát bármikor mondhatod, hogy bocs, most nem fogadok senkit). Kaptam is választ egy sráctól, aki már így körbestoppolta az egész Egyesült Államokat, és csak most kezdett fogadni embereket. 5-kor találkozunk a Russel Square metróállomáson, ami úgy 5 percre van a szállásától (ami egy-két éjszakára az enyém is, remélhetőleg). Nincs igazán ínyemre ez a dolog, remélem nagyon gyorsan találok valami végleges megoldást!
Leves-specialitás: Hungarian Goulash!

Most régi törzshelyemen, a Howick Place-nél levő Café Nero-ban ülök, ahol reméltem megint lesz ingyen wifi, ahogy a nyáron, de hiába. Úgyhogy ezeket a sorokat most Word-ben írom és majd csak később töltöm fel. Lassan indulok is, beadom egy-két helyre még ma a jelentkezésemet. Elég elrettentő példát látok, például középkorú nő a helyi Fedél nélküllel (amit itt Big Issue-nak hívnak és annyiban azért különbözik magyar testvérlapjától, hogy ennek Johnny Depp ad interjút) és úgy kínálja, hogy „Tessék!”…

Hagyj üzenetet